78678

Twitter со свој видео сервис

Од • January 15, 2015 • ОпштоКоментари1460

Twitter планира да стартува сопствен видео сервис за неколку недели, пишуваат медиумите. Новиот сервис би требало да им овозможи на корисниците да снимаат, уредуваат и објавуваат видео записи директно преку апликацијата. 

Иако во сопственост на истата компанија е и видео сервисот Vine, Twitter тврди не планира да му ја поткопа неговата позиција, туку дека само нуди решение за да ги задржи корисниците подолго на оваа мрежа.

Првичните планови се да тестира видеа со ограничено траење, до 20 секунди

 

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress