solarna obleka pauline van dogen

Соларна облека – Спој на технологијата и модата

Од • September 24, 2015 • UncategorizedКоментари52150

Холанѓанка со диплома од Академија за уметност – отсек модна индустрија решила своето знаење да го примени во создавање на иновативен бизнис. Имено, 28-годишната девојка решила да направи уникатен спој на технологијата и модата преку креирање на модни парчиња со дополнителна функционалност. Станува збор за соларна облека што кондензира сончева енергија и овозможува полнење на мобилниот телефон. Паулине ван Донген до ова откритие дошла од чиста љубопитност, но успехот да направи ваков спој ја натерал уште повеќе да ја развие својата идеја. Парчињата на Ван Донген не само што се ултра модерни и шик, туку и се најдобриот пријател на батеријата на вашиот ајфон. Па, што повеќе би можеле да посакаме?

 

Solarna obleka1

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress