Sempli_cashi za pivo

Необични чаши за пиво

Од • September 22, 2015 • ДизајнКоментари9199

Американскиот бренд Sempli ги изненади љубителите на точено пиво со тоа што создаде посебна линија на чаши за пиво со нов, необичен, изглед и неверојатна функционалност. И покрај тоа што чашите на прв поглед изгледаат доста непрактични, сепак тие се дизајнирани на таков начин што всушност го олеснуваат самиот чин на консумирање на пивото.  Колекцијата се состои од четири типа на чаши, секој од нив наменет за одреден вид на пиво. Она што ги поврзува сите четири чаши е конусното дно насочено кон внатрешноста на чашата што служи побрзо да ги пренасочи меурите кон површината во текот на наливањето. На тој начин се подобрува самиот шмек на пивото што причинува уште поголемо задоволство за љубителите на овој пијалок.

glass_2

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress