kub-1-640x414

Минималистички дизајн од мермер и стакло

Од • September 16, 2015 • Дизајн, ОпштоКоментари13527

Оваа симплифицирана форма на мијалник и чешма за во бања е дело на бугарскиот дизајнер и архитект Виктор Василев. За изработката на ова неверојатно ремек-дело употребени се само два вида на материјал и тоа мермер и стакло. Според Василев, геометриските линии во комбинација со транспарентноста на стаклото и моќта на мермерот се клучни за добивање на ваква неодолива и пред се, минималистичка, стилска привлечност. Овој дизајн е само уште една потврда дека помалку всушност значи повеќе.

Посетете ја официјалната веб-страна на Виктор Василев за повеќе оригинални дизајни во сличен стил.

kub-2-640x414

kub-3-640x414

 

kub-7-640x414

kub-4-640x414

kub-5-640x414

kub-6-640x414

 

 

 

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress