• dom-dva-triiv-10
 • dom-dva-triiv-01
 • dom-dva-triiv-02
 • dom-dva-triiv-05
 • dom-dva-triiv-08
 • dom-dva-triiv-09
 • dom-dva-triiv-11
 • dom-dva-triiv-12
 • dom-dva-triiv-16

Убаво уредени домови од само 30 метри квадратни

Од • December 1, 2014 • ДизајнКоментари1565

 •  

  Кога просторот за живеење е ограничен, уредувањето на внатрешноста се претвора во предизвик за кој се неопходни големи вештини… За две вакви успешни приказни станува збор во продолжение.

Имено, во малиот ентериер, се мора да има свое место, пред се затоа што недостатокот на простор не дозволува големи отстапувања во декорот, па така, секој сантиметар мора да биде паметно и функционално искористен.

За токму такви два ентериери станува збор во овој случај. Овие два домови се вистински пример за паметно искористен простор во кој не се потфрлило и во стилот, но и во уредувањето.

Првиот дом, со површина од само 29 квадратни метри, е дело на дизајнерот Фелипе Камполина од студиото “ArchViz”. Иако е мал, станот содржи се што е потребно за удобен и модерен живот.

 

 

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress