mkeii-kks

Apple патентираше дизајн за флексибилен iPhone

Од • January 9, 2015 • ОпштоКоментари1117

Бирото неодамна му одобри патенти за флексибилни екрани, флексибилно куќиште, како и флексибилни внатрешни компоненти кои би му овозможиле на флексибилниот уред да се деформира.

Она што е посебно интересно, пишува Forbes, е што Apple вистински се посветил на истражувањето за флексибилен уред, бидејќи освен надворешноста и екранот, патентирале и флексибилни матични плочи и батерии.

Сите досегашни уреди кои го имаат епитетот флексибилни, не се во целост такви, бидејќи флексибилноста не се однесува и на внатрешните компоненти.

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress