aladim

Aladdin City, футуристички проект што наскоро ќе стане реалност во Дубаи

Од • February 17, 2015 • ОпштоКоментари1208

Идната година во Дубаи почнува изградбата на нов футуристички проект наречен Aladdin City . Концептот за проектот е инспириран од приказните за Аладин и Синбад.

aladim

Проектот беше најавен уште од минатата година, ќе се простира на 450 метри од копното, а сè уште не е познато колку ќе чини неговата изградба, пренесува Emirates247.

Како дел од проектот ќе има климатизирани мостови со подвижни катови што ќе ги поврзуваат облакодерите, влезовите и паркинзите. Формата на мостовите ќе биде во стилот на змејови и змии.

aladin2

 

Облакодерите ќе се простираат на 110.000 метри квадратни. Највисокиот би требало да има 34 ката, додека останатите би требало да имаат по 25, односно 26 ката.

150212008.3_mn

 

150212008.4_mn

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress