7 трикови за поинтересни фотографии со вашиот смартфон

Од • February 11, 2015 • ОпштоКоментари1439

Со камерите на смартфоните можат да се направат некои интересни работи кои фотографиите од просечни и вообичаени ќе ги претворат во неверојатни.

  • да направите забавна панорамска фотографија во секвенци
  • да направите панорамска фотографија во движење
  • да зумирате далечни објекти без додавање на скапи леќи
  • да зумирате блиски објекти (макро) со помош на капка вода
  • да го подобрите светлото при фотографирање на портрети
  • сами да направите трипод и да правите селфи фотки без да се гледа раката
  • да фотографирате под вода со смартфон кој не е водоотпорен

Smartphone-Photography

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress