am_foto_02

Ќе летаме со автомобил во 2017

Од • March 19, 2015 • ДизајнКоментари3739

На саемот на технологија во Остин, Тексас, беше претставен прототипот на летачки автомобил. Според производителите, овој модел ќе може да се купи веќе од 2017 година.

AeroMobil е летечки автомобил за двајца кој го прави користењето на постојните инфраструктури создадени за автомобили и авиони совршено. Како автомобил се вклопува во било кој стандарден паркинг простор, користи бензин,и се користи како секој друг автомобил на патот.Како авион може да ја користи било која писта, а полетува и од земја со трева или поплочени површини долги само неколку стотини метри.

Иако тоа изгледа како далечна иднина, сепак интересно ќе биде кога сите ќе возиме летечки автомобили.

am_foto_08 am_foto_05 am_foto_03 am_foto_01

 

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress