banana 8

Уметност на банани

Од • February 25, 2015 • ДизајнКоментари1147

Неверојатен е умот на уметникот кој во бананата како овошје гледа можност за уметничко изразување. Стивен Бруше од Ротердам создава вистинска магија од бананата кога ќе претстави уметничко дело како Бакнеж на Густав Климт, Мерлин Монро, фрагмент од  Создавањето на Адам од Микеланџело и многу други теми…

banana 10 banana 9 banana 8 banana 7 banana 6 banana 5 banana 4 banana 3 banana 2

 

banana 1

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress