Ikea mebel so punac

Полнење на батерија без полнач-директно на мебелот

Од • March 4, 2015 • ДизајнКоментари1380

ИКЕА ги претстави своите идеи и модели на мебел на кои има бежични додатоци за полнење на батеријата на вашиот мобилен телефон.

Повеќе не ќе ви биде нервозно околу куќата да се обидувате да најдете полнач, откако Икеа најавија голем број на апарати за домаќинство и мебел опремени со елементи за безжично полнење.

Лампи, масички покрај креветот и кафе масички инсталирани со дел за полнење се почетните производи од паметните делови од мебел. Тие ќе бидат прилично едноставни за користење, вие само треба да го поставите вашиот паметен телефон на делот за полнење на горната страна од мебелот.

Полначите се поддржани од страна на QI кој помагаше на Samsung во креирањето на S6. За жал за iPhone и Samsung корисниците со некомпатибилни мобилни телефони, ќе мора да плаќаат екстра за маска за полнење.

Како и да е ,ова е супер идеја посебно за оние кои мразат кабли и ограничувања…

Ikea-Qi-Cellphone-Charging-Furniture-5

150302081055-ikea-wireless-charging-780x439

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress