10399235_1057379966471_2512428_n

Параглајдерство во Штип

Од • February 2, 2015 • ШтипКоментари2833

Во 2000- та година започнува активното параглајдерство во Штип, како дел од аероклубот. Тони Наумов и Методи Коцев го создаваат подмладокот на оваа група, заедно со Перо Плаешков , кој има најголеми достигања во овој спорт, дури и во најтешката негова гранка – акро летањето и престојување во Непал како параглајдинг тандем пилот во време од пет години.. Групата активно лета секој викенд и има создадено свои терени за тренинг кај Балван, Карбинци, висинско летање кај Осогово, Лесново, Серта, Богословец, Плачковица. И покрај достигнувањата во овој спорт, најважна е душевната сатисфакција кога се остварува вековната желба на човекот да лета како птица и да постане дел од природата…
Голема поддршка и значење за овој клуб има г-дин Рахми Каја од компанијата “Јагјамезлер” коj и самиот е член на оваа група и пилот , а како голем љубител на овој спорт е и г-дин Роберт Димитров, сопственик на” Телекабел”…

10399235_1057379966471_2512428_n 10359545_10152445269451445_6255512854461927775_n 1982329_997259660303376_4015445155558285160_n 1374363_10151873153031445_1079921056_n 533988_10151549031761445_16737433_n 12414_10151561600151445_1655386065_n 10407208_957944390901570_1353911316881210792_n

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress