acura (5)

Новата Honda NSX

Од • January 13, 2015 • ОпштоКоментари1331

На автомобилскиот саем во Детроит беше претставен новиот автомобил кој го носи името на култниот модел од 90-тите.

Сериската верзија на овој јапонски суперавтомобил ќе има V6 мотор со твин-турбо, а силата ќе се пренесува преку 9-степен менувач со двојна спојка. Покрај стандардниот мотор, автомобилот ќе има и три електрични мотори од својот Sport Hybrid систем.

На американскиот пазар, моделот Acura NSX ќе биде достапен на есен, а цената треба да биде околу 150.000 долари.

Кој ли прв ќе го има овој модел кај нас ? :)))

acura (1) acura (2) acura (3) acura (4)

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress