kuka 1

Куќа на 55 м2

Од • February 17, 2015 • ДизајнКоментари1560

Јапонскиот архитект Кота Мизуиши изгради куќа на триаголна основа од 55 м2 во Јапонија. Иако однадвор изгледа многу мала, површината е одлично испланирана и искористена, за во внатрешнста воопшто да не се чувствува малата квадратура на просторот.

kuka 2 kuka 1

kuka 4 kuka 3 kuka 15

kuka 5 kuka 6 kuka 7 kuka 8 kuka 9 kuka 10 kuka 11 kuka 12 kuka 13 kuka 14

 

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress