image

Како си сигурен дека си Македонец

Од • January 13, 2015 • ОпштоКоментари1167

Постојат неколку карактеристични особини кај Македонците, а ти провери дали си вистински Македонец …

 

– Кога си бил мал те плашеле со вештерка

– Ако дремнеш попладне, мора да ја покриеш половината

– Мајка ти не ти дава да пиеш студена вода кога си испотен

– Една недела по Божик или Велигден имаш сарми за ручек

– За време на ручек, се јаде цел леб

– Ракија се пие пред појадок, за циркулација…

– Во домот ракијата служи за лекување на сите болести, за прослави, за сите пригоди и како лосион за масажа

– Баба ти никогаш не го прифаќа фактот дека не си гладен

– Кога си бил мал ти велеле дека ќе ти порасне опашка ако пиеш кафе

– Кога ќе видиш бебе, мора прво да го поплукаш три пати

– Кога ќе запознаеш странец прво го учиш да пцуе

– Имаш барем еден роднина со кого си скаран

– Во домот имаш календар со светци

– Мајка ти уште од мал те учи дека промајата убива

promaja

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress