Hello-Floor-Lamp-01

Интересна Hello подна ламба

Од • March 21, 2015 • ДизајнКоментари4184

Дизајнерската подна ламба наречена Hello е уникатна ламба која изобилува со едноставност и игрива привлечност. Заоблената конусоидна форма и дава сопствен печат и препознатливост.Идејата за оваа ламба дојде кога на Jonas Wagell му била потребна голема светилка за архитектонски проект – светилка со форма која  наликува на мобилен телефон. Тој заврши со едноставна изградба на повеќе мали алуминиумски делчиња прикачени на парче од дрво…

Hello-Floor-Lamp-04

normann_copenhagen_hello_02 Sans_20titre0

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress