Доаѓа првата Android паметна маса!

Од • December 12, 2014 • ОпштоКоментари1070

Компанијата Ideum најави дека наскоро ќе започне со продажба на маса од 46 инчи, која истовремено ќе биде и ваш Android „таблет“. Да погледнеме како изгледа и колку ќе чини ова задоволство…

Оваа паметна маса ќе поседува FullHD екран со големина од 46 инчи и резолуција од 1920 x 1080 пиксели, како и 64-битен Intel Atom процесор надополнет со 4GB RAM. Екранот е зајакнат со дополнително заштитно стакло, за да можете да поставувате чаши и друг прибор врз него. Масата е целосно отпорна на вода, така што не мора да се грижите доколку истурите нешто врз него.

Ова е надополнето со 500GB простор за складирање на податоци, Wi-Fi, Bluetooth и Android 4.1, кој ги поддржува сите апликации од Google Play маркетот. Екранот е опремен со технологијата на 3M за допир, која овозможува повеќе корисници истовремено да стапат во интеракција и регистрира до 60 различни прсти.

 

180746Ideum-Platform-46-Coffee-Table-600x400

Pin It

Коментарите се исклучени

wordpress